måndag 13 december - lucia

Att "gå och lägga sig bara en liten stund igen" är alltid bara dumt.
Idag sov jag lite för länge men duschade rätt snabbt och fick håret torrt ovanligt snabbt. Men jag tänker att "klockan är ju fem i åtta och jag kommer ändå inte hinna till skolan till halv nio. Jag kan gå och lägga mig en stund eftersom jag sov så sent igår. Men bara typ tio minuter".
Jag gick och la mig igen, men vaknade panikslagen åtta minuter över åtta och tror att klockan är betydligt mer, men när den inte är det somnar jag nöjt om igen. Och vaknar kvart i nio. Det betyder att jag nu, om jag ska hinna till åtminståne halv tio, måste ta bussen som går fem över nio och innan dess ska hinna klä på mig, sminka mig, äta frukost och då även gå till bussen.
Jag hinner givetvis inte det men var ju såklart klar en minut efter att bussen gick, så jag hade hunnit om jag bara låtit bli att somna om.
När jag vaknade i morse och kände lite på mina axlar var jag glad över att de äntligen var lite mindre spända än vanligt. Det har givetvis gått över nu. Så skönt, det är ju så obekvämt att vara avslappnad. Bara en liten parantes, utan paranteser...
Nu ska jag ta mig till bussen som går om en kvart som gör att jag blir sen inte bara till övning av julspel utan även till luciafirande. heja mig.

Beslutet

Jag har bestämt mig för att jag ska göra detta till en försovningsblogg. Just eftersom det är vad jag är bra på. Att försova mig alltså. Och det är ju alltid en ganska rolig (för andra människor) historia bakom. Skriver jag inget är det ett bra tecken. För mig.
Så, dagens försovning;
Igår när jag åkte från David var jag inte sugen på att ha jeans på mig, men hade glömt min klänning hemma. Så jag hade trasiga strumpyxor, linne som kjol, t-shirt, en till stor t-shirt, antonias kofta, långa stora benvärmare, raggsockar och "vinter"-converse. (hej, hej, let's se ut som en prostituerad fjortis.) Så när jag kom till a6 o träffade Ronja och hade fikat och känt mig dum var jag tvungen att gå till HM o göra något åt saken och köpte mig en kjol. En himla fin kjol iof, men ändå.
Så när jag skulle klä på mig för idag inser jag att "åh, hmm, när det är  -7° ute kan man inte ha trasiga strumpbyxor och en rumpkort kjol". Därför beslutade jag mig för att faktiskt gå upp i tid och åka till mamma för att byta kläder. Men det var såklart lättare sagt än gjort. Väldigt mycket lättare sagt faktiskt.
När jag är på väg in i badrummet kommer pappa upp för trappan och säger "kallvattnet funkar inte här uppe, du får gå ner o duscha". Men jag kände att "nä, jag ooooooorkar inteeeeeee!". Så jag sket i att duscha och gick för att sminka mig o försöka fixa till hår och något att klä på mig ändå.
Sagt och gjort. Iklädd underställsbyxor och linne börjar jag bege mig mot kära mor när jag inser att "jag kan lika gärna ta bussen om tio minuter och ändå komma fram samtidigt som om jag går nu".
Så då sitter jag stressad och väntar på att kunna gå till bussen.
Sen kommer jag slutligen till min kära mor och hittar klänningen som jag glömde två dagar tidigare (det var därför jag blev tvungen att klä på mig de märkliga kläderna igår) och går till bussen. Väl på busshållplatsen får jag lätt panik för att det är tomt och jag antar därför att snabbussen 35an för en gångs skull gått i tid, alltså precis femton minuter över åtta. Så jag sitter där och blir argare och argare och fryyyser  och fryser när vår kära snabbuss plötsligt ankommer nollåtta punkt tjugonio. Detta gör alltså att jag blir extremt sen till min anknytningsbuss 27an upp till skolan.
Men ja, idag var alltså egentligen inte försoven, jag hade bara en dålig morgon.

hej mitt vinterland...

Saknar lite USA. Det håller på att bli rätt varmt, typ 0 grader. Hade vart nice med niagarafallen nu.

Gud...

Om jag var Gud skulle jag ta bort finnar, myggor och cigaretter. Och moppemustasch.
Jag har ju aldrig haft finnar egentligen, men nu, nu har jag fått två överjävliga stora finnar som inte går klämma och som gör så jädrans ont i pannan. INTE okej.
Myggor är ju förvisso inget problem just nu, men de är ju överjävliga hela sommaren i övrigt.
Cigaretter för att det luktar så vidrigt, man blir hostig och uschig.
Igår, när jag satt på bussen på väg till skolan, såg jag en kille som såg "ascool" ut. Han var väl typ 16 eller nåt o hade sin moppemusch. Jag förstår inte. Har du ingen riktig skäggväxt - FÖRSÖK INTE HA SKÄGG! Detsamma gäller ju om man är typ 20 och har lite skäggväxt, men bara nästan, så att det är långt o inte riktigt överallt, utan bara lite fläckvis. ANVÄND RAKAPPARAT!!!!!!!!!!

RSS 2.0