Özz.

Igår var inte bara ytterligare en dag på jobbet. Ord & Råd hade personalfest på På Strand, Özz Nujen var där och gjorde sitt jobb; stand up alltså. Han drack öl också. Och tyckte att jag hade snygg frisyr. Och tjatade på min chef om att få dansa med mig. Jag har alltså dansat tryckare med Özz Nujen till livemusik. Och jag har hans nummer. Inte för att jag vet vad jag ska med det till, men ändå.
Sitter just nu i bussen på väg mot restaurangkryssning med Harrys/ Sliver och typ tvåtusen andra restaurangare. Kommer bli ett spännande dygn.


kort-diet, debattsändning och så vidare.

Haha, ja, som alla kanske kunde räkna ut redan från början funkade det här med dieten inte särskilt bra. Jag höll den i... Hela 17 timmar (!). Sen höll jag på att dö, typ. Tänkte istället göra som Lovisa sa och minska på kolhydraterna istället, inte plocka bort dem helt och ersätta dem med fett.
I förrgår hade vi debattsändning. Det gick bra och var bra och så otroligt skönt att få gjort att vi firade det hela med att gå till Akademien. Eftersom det var onsdag i förrgår slutade bussarna gå halv ett. Därför var jag tvungen att gå de fem kilometrarna från Tändsticksområdet till Vättersnäs. När jag väl kom hem och in var jag så oerhört skitkall efter som 20 den strumpbyxor och låga Converse inte är rätt vandringsoutfit i en och en halv timme i -6°. Min förkylning gjorde sig lite sämre och nu har jag alldeles ont i halsen. Roligt.
Ikväll är det invigning av På Strand och jag ska jobba. Det är alldeles gratis att gå dit så det tycker jag att alla ska göra.
Puss!

LCHF.

Jag och min käre man har bestämt oss för att gå på LCHF (Low carb high fat) under sex veckor. Inte för att vi egentligen är särdeles feta eller så, men det skadar ju inte att låta bli en massa potatis, socker och bröd  ett tag. Men om vi ändå tappar något kilo välkomnas det.
Får se hur spännande fiskgratängen blir utan potatis sen bara...

Bebismage.

En väldigt stor och väldigt fin mage. Tydligen ganska vältajmat fotad med.

Snorförkyld.

Bokstavligt talat verkligen. Helvete vad mycket snor. Jag förståååår inte var allt kommer ifrån. Och jag förstår verkligen inte alls varför man ska ha så jävla mycket snor och varför det ska bli så otroligt mycket mer när man är förkyld. Har man inte snor (och hår) i näsan för att se till att det inte kommer in en massa skit i luftrören? För när man är helt täppt i hela näsan är det ju omöjligt att andas med näsan vilket gör att man måste andas med munnen och då får man ju in all skit i luftrören iallafall. Värdelöst!
Härmed protesterar jag mot förkylning.

Bästa bantningstipset.

Bli student. Då har du inte råd med mat. Hur bra som helst. Typ.

Februari 2011.

Februari var en väldigt händelserik månad. Jag gjorde ett halvdåligt bokomslag till en obehaglig bok och åtta dagar in i månaden åkte jag till Åre. Spenderade två veckor på en av Sveriges finaste platser. Shoppade för typ 300 kronor på Åre Chokladfabrik, tog massa photoboothbilder med Neo och följde med honom till skolan. Egentligen åkte jag dit på praktik, men mycket sånt blev inte gjort, tyvär.
Jag berättade om några av mina många tvångsbeteenden och åkte ner till Stockholm och kusiner. Gick på Fotografiska muséet och fikade med världsbästa kusinen.
Jag ritade en tjock prinsessjävel och fick en oerhörd beslutsångest. Och hade en oerhört effektiv helg.


Neo, photobooth och jag.


Tjock prinsessjävel.


Världsbästa kusinen och jag.

ett helt tvåtusenelva.

”Look me in the eye and tell me you dont find me attractive

look me in the heart and tell me that you wont go

look me in the eye and promise no love is like our love

look me in the heart and unbreak broken it wont happen”



Sjunger Tegan and Sara i låten Where does the good go. Det är den första låten jag la in i min spellista på Spotify förra året. Den 4 januari. Exakt en vecka senare avslutade jag ett 567 dagar långt förhållande, då jag insåg att jag måste leva mitt liv för mig och inte för någon annan. Jag avslutade några månader senare också den utbildning som bara gett mig ångest och en resa till London. Jag tatuerade in Life is quite here. på vänsterarmen för att återigen påminna mig själv om att livet är här och väldigt nu och att det inte är någon ide att vänta med drömmarna och målen jag har med mitt liv.

 

Under våren lyssnade jag väldigt, väldigt mycket på The Pretty Reckless och började återgå till att vara som mig själv för tre år sen och bry mig rätt lite om andra människors åsikter om mig. I don’t think I can be anything other than me sjunger Taylor Momsen i Light me up. Jag beskrev mig själv som en ”omtänksam narcissist och en crazy catlady med ett sjukligt förhållande till skor”.

 

Sommarmånaderna präglades av en och en halv heltidstjänst, på två olika arbetsplatser. En restaurang som för en kväll fylldes med glada, nyblivna studenter. Ett ganska litet kontor med en något för bra fungerande air conditioner där jag berättade för de människor som med buss ville ta sig från ena änden i landet Falukorv till den andra, att man kan köpa biljetterna på internet också, för det blir faktiskt billigare.

Det var också där jag satt när en panikslagen kund ringde och frågade om Swebus kör bussar från Oslo idag, om vi inte sätter in extrabussar nu, för här kan man ju inte vara. En man i polisuniform bombar och skjuter ner barn på en lägergård. Och hade jag inte läst på Aftonbladet? Nej, det hade jag inte, för jag skulle inte ägna mig åt annat än mitt arbete när jag arbetade. Det tog två timmar och 77 avrättade människor för min chef att ändra på det.

 

Jag träffade också en av de finaste människorna jag känner; min pojkvän och alldeles snart även sambo. Han har hjälp mig förstå att jag inte är värdelös bara för att min mamma tycker att det ligger på mitt ansvar att Lillasyster varken städar, går i skolan eller bryr sig om att hennes pojkvän misshandlar henne psykiskt.

Jag har gått upp kvart i fem varje dag i två veckor för en timmes tågresa till en lokaltidning som fick mitt journalistiska jag att växa, till Storgatan där en av världens bästa asiatiska restauranger och en av Erikshjälpens bästa second hand-butiker finns.

Mitt bartender-ego fick växa då jag under en utbildning med en av landets främsta bartenders fick en flaska champagne som pris för att min Mango-rom-drink var god.

 

Det har varit ett år då hela staden stannade upp och chockades när en enkel ishockeymålvakt dog i en flygkrasch. En ishockeymålvakt som aldrig kunnat intressera mig mindre, men som tvingade mig lämna klassrummet för att mina tårar dränkte den utskrivna artikeln som låg framför mig.

 

Det kommer att bli intressant att om ett år läsa det kommande årets krönika. I år flyttar jag hemifrån, fyller 20 år och ska välja om jag vill läsa tidning, radio eller TV i skolan. Jag hoppas att jag slipper höra män som berättar att de ”brukar sätta på sin hund”, ha en katt som äter upp min jättedyra datorsladd och att jag blir en väldigt ordningsam människa…

 

Varmt välkommen in i mitt liv, tvåtusentolv!


Januari 2011.

Det är på dagen precis ett år sen jag och David gjorde slut efter 567 dagar. Precis innan det kom jag hem från personalresa med Harrys i Sälen. Vi avlivade Skippy och jag hatade handbollssupportrar. Jag köpte jeans (som numer är förstora eftersom jag tydligen har gjort av med en massa kilon) och försökte åter använda mina tidigare Lunarstormkunskaper i htmlkodning.

(Det blir ingen bild. Hittar inte min hårddisk...)

tvåtusenelva.

Har läst så otroligt många "mitt 2011"-listor och är så trött på dem, så jag tänkte att jag inte tänkte göra en sån. Sen tänkte jag att det har varit ett helt oerhört händelserikt år. Så jag tänkte att jag ska göra en. En månad i taget. Med bilder.

fjärilar i magen.

Tror att jag svalde en kokong i Malaysia, för just nu fladdrar det runt som satan i magen.
Flytta ihop med Toni, flytta hemifrån. Bo utan katt för första gången på 12 år. Hur kommer det gå? Tror jag måste köpa en kattunge...
Jobba ikväll för första gången på typ tre veckor. Oklart varför när jag nervös över det dock...
Så fort jag orkat gå igenom mina minneskort kommer jag lägga upp bilder på föräldrarna till mina magbekymmer och fina utsikter från hotellrum. Lovar (Camilla...)!
Nu ska jag kliva ur handduken och in i min Harrysskjorta.
Adjö!

RSS 2.0