21! Vuxen nu?

Hej, hej och hallå!
 
Klockan är ju faktiskt över tolv och det betyder att det är min födelsedag nu. Det känns inte riktigt så. Brukar alltid vara överdrivet exalterad över dagen då jag ska få paket, äta tårta och öppna fler paket. Plus få frukost på sängen.
Imorgon ska jag jobba. Och nog fira en stund med familjen. Får nog lite frukost på sängen av Toni. (OK, det kommer jag få, för det har jag sagt.) Har gjort en Devils choclate cake med lakritsmousse att ta med till jobbet. Tårta åt vi idag, som min chef hade gjort. Paket kommer jag kanske få på fredag. Det är inte lika magiskt.
 
När jag var liten, när pappa inte var på ISO-möten någon annanstans i världen, brukade vi alltid ligga dagen före min födelsedag och säga att "idag, Viktoria, är det sista dagen du är 8 år gammal. Hur känns det? Vad minns du bäst sen du fyllde år sist?". Nu brukar jag alltid ligga dagen före jag fyller år och tänka för mig själv, när jag ligger nerbäddad i sängen att "nu, nu är det sista dagen jag är 20".
 
Och jag vet inte riktigt hur det känns, om jag ska vara ärlig. Det känns lite tråkigt att faktiskt betraktas som vuxen nu. Nu ska jag ta ansvar för allt möjligt, typ ha ett fast jobb, ha en egen katt, betala hemförsäkring och sånt (fast det har jag ju vid närmare eftertanke gjort ett bra tag nu). När jag var typ 10 och i hemlighet lekte med Barbie-dockor med lillasyster trodde jag ju en 18-årig docka mycket väl kunde ha en 6-årig dotter. Oklart hur jag tänkte där. Men jag tänker i vilket fall inte skaffa några barn än på ett bra tag, även om det verkar som att man mycket väl kan göra det när man är 21. 
Det är å andra sidan kul (tror jag) att jag nu får dricka alkohol i USA. Vet inte riktigt vad jag ska med det till, bara. 
 
Vad har varit bäst sen jag fyllde 20, då?
Fick ju börja min tjugonde födelsedag med att vakna upp i vår helt egna lägenhet. (Vuxenpoäng, katjing!) Det var bra. (Hade just kommit hem från Världens Bästa Elin, så det var ju också asbra.) Var på Kreta några veckor senare med bästa Kajsan på jorden. Började i Augusti jobba på Restaurang Hemma; Ett riktigt heltidsjobb med en riktig heltidslön. (Vuxenpoäng, katjing!) Eftersom att hösten mest bara var jobb, så var det fantastiskt att få fira in nyår rejält med många väldigt fina vänner. Jag har ju tagit körkort också. Det är väl rätt bra. Att få göra ännu en bal med Tompew var fantastiskt roligt. 
Nu får jag snart semster. (Vuxenpoäng, katjing!) På söndag åker vi i en vecka till London och sedan en spa-övernattning med Ronja, sen Rihanna-konsert med Antonia och sen solsemester med Kajsa. Det känns helt okej, liksom.
 
Jag tror att jag tar och bestämmer mig för att det känns himla bra att fylla 21, ändå. 
Och som det stod i kortet jag fick att pappa och Sirkka;
"Tycker du om att köra bil, träffa kompisar och planera resor? Då måste du fylla 21 år!"

RSS 2.0